Taxatie voor hypotheek Almere
In de meeste gevallen wordt er een taxatie opgemaakt voor het afsluiten van een hypotheek. Maar er zijn ook andere zaken waarvoor je een taxateur kunt inschakelen, bijvoorbeeld bij een scheiding. Het is voor beide partijen dat fijn om te weten wat precies de waarde (bij nauwkeurige benadering) van de woning is. Houd er namelijk rekening mee dat er altijd een “klein” verschil kan zitten tussen de waarde die bijvoorbeeld verschillende taxateurs afgeven voor jouw huis in Almere of omgeving.
Dat de taxateurs op verschillende waarden uitkomen is niet opvallend: de waarde van een huis is namelijk geen exacte wetenschap. Echter, de verschillen horen niet significant te zijn..
Waar let de taxateur in Almere nou eigenlijk precies op?
Als je een huis koopt in Almere heb je bijna altijd een hypotheek nodig. Voor de hypotheek voor jouw huis in Almere heb je weer een taxatierapport nodig. Daarvoor schakel je een taxateur en die stelt een rapport op, het taxatierapport, waarin de waarde van je huis in Almere zwart op wit komt te staan. Het rapport is voor de bank een zekerheid om aan jou een hypotheek te verstrekken voor jouw huis in Almere.
De taxateur komt normaliter na de bouwkundige keuring. Schakel je deze namelijk in voordat je een bouwkundig rapport hebt opgesteld en de koop zou vanwege deze bouwkundige staat niet doorgaan, dan heb je dus voor niks een taxateur betaald.
De taxateur (komt gebruikelijk uit een straal van ongeveer 15 á 20km) let op de volgende zaken voor de waarde van jouw huis in Almere:
1. De staat van onderhoud zoals :
Verf van de kozijnen, stromende/lekkende kranen, klemmende ramen/deuren, asbest aanwezig, scheuren/vocht in muren, de bodem van de grond (bodemonderzoek) etc.
2. Hoeveel kubieke en vierkante meters is de woning? Perceelgrootte.
3. Wat voor soort huis is het en hoe is de indeling. Villa, appartement, studio of eengezinswoning? Doorzon of hokjes?
4. Bouwjaar van de woning.
5. De aanwezigheid van extra’s. Bijvoorbeeld: tuin, balkon, garage, parkeerplaats.
6. Isolatie en energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen en dubbelglas.
7. Materiaalgebruik. Kozijnen van hout, kunststof, aluminium etc . Stalen of houten balken, misschien zit er wel een rieten dak op.
8. Verplichtingen en rechten. Is er sprake van erfpacht, recht van overpad, kettingbeding, kwalitatieve verplichting etc
9. Omgeving en ligging. Bosrijk, aan het water, in het centrum etc. Hoe zijn de voorzieningen in de buurt? Bereikbaarheid van de woning? Grote gebouwen/fabrieken/snelweg in de nabijheid?
10. Het bestemmingsplan. Veranderingen in de (nabije) toekomst. Komt er een snelweg, nieuw appartementencomplex voor je neus etc.
11. Voor welke bedragen worden andere huizen in de buurt verkocht?
De eisen van de bank voor jouw taxatie in Almere?
Banken stellen vaak een eis aan een taxatie om fraude te voorkomen. Let er op of het om een NWWI-rapport gaat bij de taxatie. NWWI staat voor Nederlands Woning Waarde Instituut. Die zien rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en bekijken of de taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.
De kosten van het taxatierapport in Almere
Deze zijn als volgt opgebouwd :
Tarief voor de taxateur
Kadastrale kosten
Administratie kosten
Verschotten (mogelijk extrakosten voor bijvoorbeeld het ophalen van info bij de gemeente)
Kosten NWWI
Heb jij een taxatie in Almere of omgeving nodig?
Bel of mail ons.